De valkuilen van een sterke persoonlijkheid

 

Sterke persoonlijkheid

 

Het lukt me niet om die gewenste opdracht of baan in de wacht te slepen. De ene afwijzing tuimelt over de andere teleurstelling. We misten de klik, te veel ervaring, te weinig opleiding. Ik kan de reacties inmiddels bijna uittekenen.

Moedeloos word ik ervan! Wat kan ik doen om mijn kansen te vergroten op die opdracht of baan? Ik ben een gedreven professional, ik ben energiek en ik heb talent.
Ik heb alles gedaan om zo goed mogelijk uit de verf te komen. Ik weet wat ik wil en ik heb best een vlotte babbel!

Als gedreven professional wil je natuurlijk graag jouw toekomstige klant of werkgever overtuigen van jouw kwaliteiten. Je wilt laten zien dat jij de optimale oplossing bent voor zijn probleem.

Mensen met een sterke persoonlijkheid hebben meestal een uitstraling waar niemand om heen kan. Echter de sterke punten hebben ook hun keerzijde.

In een verkoop- of sollicitatiegesprek is het daarom belangrijk om een aantal aspecten in de gaten te houden.

Ik adviseer je om eens stil te staan bij de meest voorkomende valkuilen waar mensen met een sterke persoonlijkheid in stappen:

Valkuil 1. Je gebruikt de small-talk niet! Small-talk gebruik je als opwarmer voor het verkoop- of sollicitatiegesprek. Vind je dit een lastige, bereid je dan ook hierop voor. Hoe je een gesprek opent, gaande houdt en weer beëindigt. Jouw gastheer of-vrouw gebruikt dit ook om je op je gemak te stellen.

Valkuil 2. Je praat meer over jezelf dan over je toekomstige klant of werkgever. Personal branding gaat niet over jou. Het gaat over wat jij voor de ander kunt betekenen. Jouw interesse voor de ander maakt dat hij jou onthoudt. Geven loont!

Valkuil 3. Jouw uitstraling vertelt iets anders dan wat je zegt! Effectieve personal branding is gebaseerd op authenticiteit. Het belangrijkste is dat je jezelf bent – de beste versie van jezelf . Mensen hebben het in de gaten als je niet jezelf bent, daar prikken ze snel doorheen. Probeer dus niet iemand te zijn die jij niet bent.

Valkuil 4. De perfecte kandidaat willen zijn! Vaak worden professionals weerhouden om in actie te komen omdat ze twijfelen of ze het wel kunnen! Ook als je jezelf laat zien mag je je kwetsbare kant laten zien. Die hebben we allemaal. Anderen herkennen zich daarin. Waardoor ze eerder geloof in jou hebben.

Valkuil 5. Jouw lichaamstaal sluit niet aan bij je gesprekspartner! Door jouw lichaamstaal op de ander te richten, kun je het contact direct versterken. Op een onbewust niveau verbind je je met de ander. Lichaamstaal kun je spiegelen. Let op! Overdrijf het niet.

Valkuil 6. Jullie communicatiestijlen sluiten niet bij elkaar aan. Als je let op de communicatiestijl van jouw gesprekspartner zul je merken dat je sneller aansluit bij hem of haar. Let eens op de woordkeuze van jouw gesprekspartner. Als je het zo bekijkt…(visueel). Dat klinkt me goed in de oren…(auditief). Dat voelt perfect voor mij…(gevoel).

Kortom: Richt je aandacht op de ander om het contact met jouw gesprekspartner te vergroten, de klik te maken en die opdracht of baan in de wacht te slepen.

Heb jij tips voor andere gedreven professionals of wil jij jouw eigen ervaring als sterke persoonlijkheid delen? Laat hieronder je reactie achter.

Wil je meer tips ontvangen of geïnspireerd worden? Als je je nu aanmeldt via de website stuur ik je maandelijks nog veel meer tips en inspiratie zoals deze in je inbox en ontvang je bovendien het gratis mini e-book “Ontwikkel je merk en vind werk” -de 3 verrassende voorwaarden voor succes-

Print Friendly

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *